top of page

10 правил харчування у спеку

10 правил харчування у спеку від головного державного санітарного лікаря у Львівській області – Наталії Іванченко.

На вулиці спека, а я далі про своє. Про харчування. Їсти майже не хочеться, але не всім).


То що ж їсти? Основна мета - не захворіти)

Влітку, частота гострих кишкових інфекцій зростає пропорційно до підняття температури навколишнього середовища. Львів. Вечір. +30.


Правило 1. Щось зварили, тримаємо за межами холодильника найдовше 2 години. Чим менше, тим краще. Не охолоджується? Ставимо у ємність із водою, допомагаємо швидше охолодитися страві перед тим, як покласти у холодильник.


Правило 2. Готуємо безпосередньо перед вживанням і НЕ ДОЇДАЄМО на другий день - салати, особливо, які заправлені сметаною або майонезом (останній варто взагалі обмежити до мінімуму).


Правило 3. По можливості уникаємо тістечок і тортів з кремом (особливо заварним та вершковим).


Правило 4. НЕ КУПУЄМО м'ясні та кондитерські вироби в місцях несанкціонованої торгівлі, без холодильників.


Правило 5. Зводимо до мінімуму жирні страви.


Правило 6. Ретельно миємо овочі і фрукти перед споживанням. Використовуємо для миття воду гарантованої якості (не з річки, озера чи невідомого джерела!!!).


Правило 7. Уникаємо багатокомпонентних страв.


Правило 8. Готовий до вживання шашлик не складаємо в ємність, в якій перед тим зберігали сирий шашлик в маринаді, навіть, якщо добре помили).


Правило 9. В подорожі не беремо швидкопсувні продукти! Не забуваємо про миття рук!


Правило 10. Морозиво! Можна і потрібно, але помірно, адже, це солодощі, які легко засвоюються організмом, проте, морозиво дозволяє, кажуть, уникнути депресії!


Отже, безпечної спеки і активного споживання безпечної рідини!


Наталія Іванченко – генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України

Коментарі


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page