top of page

20 березня - день, коли вперше підтвердили коронавірус на Львівщині

Хворий був з легким перебігом, його виявили при обстеженні після повернення з-за кордону. Запрацювала система роботи в костюмах біозахисту, ізоляція "ковідних" відділень. Спочатку було страшно. Надалі всі звикли. Застережень ставало менше. Для Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб це був великий виклик. Вірусологічна лабораторія та лабораторія особливо небезпечних інфекцій працювали в режимі нон-стоп для виявлення РНК вірусу методом ПЛР. Спочатку кількість досліджень в добу була не велика, з часом досягла піку - 5 тисяч за день! Роботи було вдосталь у всього колективу. Навчилися. Витримали. Втратили декількох колег...



За період пандемії на Львівщині було виявлено 334136 хворих. Життя 6931 людини забрав коронавірус. Частка жінок серед хворих становила 58,4%. Серед померлих частка чоловіків становила 49%. Серед летальних випадків 33,2% припало на вік 70-79 років.

Чому ми навчилися? Захворів - сиди дома! - нажаль, досі практикують не всі. Вакцинація - таки працює! Центри масової вакцинації показали свою ефективність. Кожна лікарня зрозуміла що заходи інфекційного контролю це не лише слова.


Лабораторії Центру отримали сучасне обладнання, фахівці вдосконалили знання та вміння. Працюємо. Вистоїмо. Переможемо!

댓글


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page