top of page

22 січня у світі відзначають День народження повітряної кукурудзи (попкорну)

Попко‌рн (англ. popcorn), також баранці‌, ба‌хканці, пові‌тряна кукуру‌дза — кукурудзяні зерна, що під час смаження розриваються зсередини.


Європейці дізналися про попкорн у 1630 році 22 січня, коли британські колоністи в Південній Америці прийняли в дар від індіанського вождя Кводекуайна мішок з невідомим гостинцем.

Це й була повітряна кукурудза, з якої виготовляли попкорн. Варто відзначити, що в попкорні містяться антиоксиданти поліфеноли. Їх тут більше, ніж в деяких овочах і фруктах.


Також кукурудза для попкорну містить клітковину і вітамін А, вітаміни групи В і складні вуглеводи. Все це корисно для організму.

Нарешті, в кукурудзі є такий мікроелемент, як атомарне золото, необхідний для роботи головного мозку.


Так що повітряну кукурудзу можна вважати корисною, якщо знати міру.


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page