Попкорн (англ. popcorn), також баранці, бахканці, повітряна кукурудза — кукурудзяні зерна, що під час смаження розриваються зсередини.
Європейці дізналися про попкорн у 1630 році 22 січня, коли британські колоністи в Південній Америці прийняли в дар від індіанського вождя Кводекуайна мішок з невідомим гостинцем.
Це й була повітряна кукурудза, з якої виготовляли попкорн. Варто відзначити, що в попкорні містяться антиоксиданти поліфеноли. Їх тут більше, ніж в деяких овочах і фруктах.
Також кукурудза для попкорну містить клітковину і вітамін А, вітаміни групи В і складні вуглеводи. Все це корисно для організму.
Нарешті, в кукурудзі є такий мікроелемент, як атомарне золото, необхідний для роботи головного мозку.
Так що повітряну кукурудзу можна вважати корисною, якщо знати міру.
Comments