top of page

3 вересня - Всесвітній день гігієни

Мий руки – допоможи країні зміцніти економічно!

Цікаво, яке відношення має миття рук до економіки країни?

ЮНІСЕФ та ВООЗ провели глобальне дослідження та виявили, що значні фінансові витрати виникають внаслідок хвороб та смертей, що пов'язані з поганою гігієною рук. Ці витрати несе як пацієнт, так і система охорони здоров'я. До них відносяться витрати на лікування, які несуть домогосподарства і держава, та витрати урядів, яким потрібно провести заходи, аби запобігти розповсюдженню захворювань.

Окрім того, люди через хворобу втрачають доходи, бо не працюють, або їх працездатність знижується, діти пропускають школу, бізнес втрачає прибутки.

У впливовому огляді економічної ефективності заходів щодо покращення здоров'я дітей зроблено висновок про те, що пропаганда гігієни рук у домашніх умовах є економічно виправданою нарівні з більшістю дитячих щеплень.

Дослідження, проведене Організацією економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) у 2012 році, показує, що інвестиції в гігієну рук у медичних установах в середньому у 15 разів економлять витрати на охорону здоров'я .

Та й для бізнесу є користь. До прикладу, у сфері роздрібної торгівлі, сфери послуг, ресторанного та готельного бізнесу, гігієна рук на робочому місці приносить економічні вигоди, оскільки вона захищає як працівників, так і клієнтів .

Таким чином, гігієна рук вважається необхідною умовою забезпечення безперервності підприємницької діяльності та все частіше розглядається як важлива інвестиція для приватного сектору .


Прості речі бережуть наше здоров'я .

Перемагаймо мікробів чистою водою і милом!



123 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.

Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page