Курячі яйця. Вони є важливим джерелом незамінних амінокислот, жиророзчинних вітамінів (А, D, Е) та водорозчинних вітамінів (В2, В12, фолієва кислота), а також важливих мінералів – кальцію, заліза, йоду, селену, цинку.
Дорослим рекомендовано вживати одне-два курячих яйця на день.
Риба. Вважається одним з найкращих джерел корисних харчових речовин. Серед них вітамін D та поліненасичені жирні кислоти.
Омега-3. Цільовим рівнем споживання риби є дві – три рибні страви на тиждень, з яких принаймні одна повинна бути з морської риби.
М’ясо – корисний продукт, який має збалансований склад незамінних амінокислот.
Водночас, доцільно обмежити споживання червоних та жирних видів м’яса, зокрема, свинини, баранини та яловичини до менше ніж 500 г на тиждень.
Формуємо здорову тарілку разом!
Comments