top of page

5-ий сектор "Тарілки здорового харчування" – білки


Курячі яйця. Вони є важливим джерелом незамінних амінокислот, жиророзчинних вітамінів (А, D, Е) та водорозчинних вітамінів (В2, В12, фолієва кислота), а також важливих мінералів – кальцію, заліза, йоду, селену, цинку.

Дорослим рекомендовано вживати одне-два курячих яйця на день.

Риба. Вважається одним з найкращих джерел корисних харчових речовин. Серед них вітамін D та поліненасичені жирні кислоти.

Омега-3. Цільовим рівнем споживання риби є дві – три рибні страви на тиждень, з яких принаймні одна повинна бути з морської риби.

М’ясо – корисний продукт, який має збалансований склад незамінних амінокислот.

Водночас, доцільно обмежити споживання червоних та жирних видів м’яса, зокрема, свинини, баранини та яловичини до менше ніж 500 г на тиждень.

Формуємо здорову тарілку разом!


2 перегляди0 коментарів

Yorumlar


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page