top of page

7 червня День безпеки харчових продуктів!

- Якби не було смачно або яким би не був голод нагадуємо прості правила!

- Треба мити руки теплою водою з милом впродовж 20 секунд перед тим, як готувати їжу. Мити руки необхідно після того, як торкалися яєць, сирого м’яса, риби та морепродуктів, адже на їх поверхні можуть бути небезпечні мікроорганізми, які загинуть після термічної обробки.

- Мийте усе кухонне приладдя, що контактувало із їжею, у теплій воді. Це, зокрема, дошки, посуд та стільниці.

- Для прибирання кухонних поверхонь використовуйте одноразові паперові рушники. Якщо користуєтесь тканинними рушниками, то не забувайте регулярно прати та змінювати.

- Ретельно мийте овочі та фрукти водою гарантованої якості, включно з тими, що мають неїстівну шкірку (банани, апельсини, дині, кавуни тощо).

- Захистіть кухню та харчові продукти від комах, гризунів.

Зверніть увагу! Мити м’ясо і птицю перед приготуванням не потрібно: мікроби загинуть під час термічної обробки. Змити їх не вийде, натомість, під час миття вони потрапляють не лише на умивальник, а й поширюються по усій кухні, можуть залишатися на посуді та тих продуктах, які вживаються у сирому вигляді. Якщо потрібно з сирого м’яса прибрати кров та залишки кісток, це можна зробити за допомогою паперового рушника.


Продовжимо завтра!

за матеріалами курсу Громадське здоров'я.


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page