top of page

9 вересня, у Міжнародний день краси розпочинаємо рубрику: "Безпечна краса"

У підбірці матеріалів - про небезпеки, які чатують на відвідувачів салонів, якщо там не дотримуються правил дезінфекції та стерилізації.

Чому це важливо?

Перукарні та салони краси надають послуги, які повинні бути не лише якісні, але й безпечні для здоров'я!

Дезінфекція та стерилізація в перукарнях і салонах краси - це заходи безпеки з профілактики інфікування клієнтів вірусними гепатитами В та С, грибковими та паразитарними хворобами, у т.ч. демодекозом, педикульозом.

Дещо зі статистики.

Упродовж 2023 року серед мешканців Львівської області зареєстровано 105 випадків захворювань вірусним гепатитом В (проти 65 випадків у 2022 році) - ріст на 61,5%. (Водночас, цей показник є вищим в 2,3 раза від показника в Україні).

30 випадків – вірусним гепатитом С, це на рівні 2022 року (проте, цей показник є вищим на 12,2% від показника в Україні).

За 8 місяців 2024 року – 108 випадків захворювання вірусним гепатитом В (проти 74 випадків в аналогічному періоді попереднього року – ріст на 45,95%) та 24 випадки – вірусним гепатитом С проти 18 випадків (ріст на 33,3%).

Зауважимо! З них 15 хворих (у 2023 році) повідомили, що, ймовірно, були інфіковані при наданні їм перукарських послуг – це 11,1%.

Від початку цього року 23 хворих (17,42%) припускають, що могли заразитися у салонах краси.

Ризики інфікування існують. Тому знання з нашої рубрики допоможуть розібратися: на що варто зважати при відвідуванні салонів краси. Далі буде.


Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб 

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page