top of page

Брифінг щодо проблем онкології у Львівській області

Сьогодні у Львівська обласна державна адміністрація відбувся брифінг присвячений проблемам онкології в області. У 2023 році виявили 7975 нових випадків, повідомив Олег Дуда, в.о. генерального директора Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр

Не нехтувати профілактичними медичними оглядами закликала в.о. директора Департамент охорони здоров'я Львівської ОДА Наталія Літвінська.



Рівень захворюваності на рак порівняно з 2022 роком зріс на 11%. Найчастіше впродовж минулого року лікарі діагностували захворювання шкіри, грудної залози, простати та легень.

Під час профілактичних медичних оглядів злоякісні новоутворення діагностували у 1426 пацієнтів. На занедбаних стадіях захворювання виявлено у 1878 хворих. Найвища смертність, до року, характерна через захворювання печінки, підшлункової залози, легень, стравоходу та шлунка.


Згідно з інформацією Всесвітньої організації охорони здоров'я, до 2030 року є небезпека збільшення вперше виявлених випадків онкопатології на 77%. Кількість хворих може становити 35 мільйонів і це дуже багато. Дуже важливо не боятися прийти до лікаря, не боятися пройти обстеження. Навіть якщо ви отримаєте невтішний результат, слід довіряти лікарям і дати їм можливість докласти максимальних знань й вмінь для лікування.

Вчасно діагностований та пролікований вірусний гепатит В і С значно знижують ризик розвитку раку печінки, а саме гепатоцелюлярної карциноми (ГЦК) - злоякісного новоутворення, яке формується у печінці.

Водночас, більшість людей навіть не здогадуються зо інфіковані, оскільки вірусні гепатити можуть тривалий час протікати безсимптомно, а симптоми можуть проявитися лише на пізніх стадіях. Отже, обстежуйтесь щороку і вакцинуйтесь проти вірусного гепатиту В.


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page