top of page

Білки тваринного походження

Курячі яйця є важливим джерелом незамінних амінокислот,

жиророзчинних (А, D, Е) та водорозчинних (В2, В12, фолієва кислота) вітамінів, а також низки важливих мінералів – кальцію, заліза, йоду, селену, цинку.

Рекомендовано вживати одне-два курячі яйця на день.

Риба є джерелом вітаміну D та незамінних поліненасичені жирних кислот. Омега-3 майже не містяться в інших харчових продуктах.

Цільовим рівнем споживання риби є дві – три рибні страви на тиждень, з яких принаймні одна повинна бути з морської риб

М’ясо є смачним харчовим продуктом із збалансованим складом незамінних амінокислот.

Споживання свинини, яловичини та баранини повинно бути менше 500 г на тиждень, при цьому слід споживати якомога

менше оброблених м’ясних продуктів (ковбаси, сосисок, паштетів, напівфабрикатів тощо).

М’ясо птиці, не поступаючись за харчовою цінністю іншим видам м’яса, є більш здоровим вибором для кишківника якщо людина споживає страви з м’яса Львівський Лаб.центр Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України #МиПрацюємоЩобВиБулиЗдорові


12 переглядів0 коментарів

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page