top of page

В рамках Європейського тижня імунізації були організовані «Містечка здоров'я»

В рамках Європейського тижня імунізації були організовані «Містечка здоров'я» у трьох селах Комарнівської громади: Грімно, Нове Село, Березець, де працювали мобільні вакцинальні бригади КНП «ЦПМСД Комарнівської міської ради».

Фахівці Городоцького відділу ДУ «Львівський ОЦКПХ» зустрічалися з учнями та працівниками Грімненської, Новосільської та Березецької шкіл, працівниками ТОВ « Хінкель-Когут», де розповідали про загрози від інфекційних хвороб та важливість вакцинації.

Для учнів 9-11класів Грімненського ЗЗСО І-ІІІст. лікар – епідеміолог провела урок вакцинації, на якому діти слухали про імунопрофілактику, як єдиний дієвий засіб захисту від підступних інфекцій. Школярі із цікавістю переглянули відеофільм «Вакцини – супергерої!». Щоб важлива інформація про щеплення запам'яталася, була провела інтерактивна гра «Просто про щеплення!», у якій діти брали активну участь. Переможці отримали призи.


Мобільні вакцинальні бригади працювали в Грімненському ЗЗСО І-ІІІст., Березецькому ЗЗСО І-ІІст., Новосільській амбулаторії, ТОВ«Хінкель-Когут». Усі бажаючі дорослі могли щепитися проти дифтерії та правця, діти отримували щеплення відповідно віку згідно Календаря щеплень.

Окрім того, проводився скринінг артеріального тиску та вимірювання рівня глюкози в крові.

За цей день роботи «Містечка здоров’я» щепилися проти дифтерії і правця 40 жителів громади та 45 дітей отримали профілактичні щеплення згідно віку.

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page