top of page

В Україні тривають додаткові заходи з імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця

В Україні тривають додаткові заходи з імунізації проти кашлюку, дифтерії та правця (ДЗІ) для груп населення, які пропустили планові щеплення у попередні роки, та яким необхідно їх надолужити.

У цілому проведення кампанії зберігає позитивну динаміку. Місячний приріст охоплення щепленнями по Україні за вересень склав 10,4%.

Станом на 1 жовтня 2024 року всього виконано 467 037 щеплень.

Дітям віком від 1 до 6 років проведено 65 985 щеплень проти кашлюку, дифтерії та правця (37,6% від запланованої кількості у цій віковій групі); дітям віком 7–17 років — 71 338 щеплень проти дифтерії та правця (33,2%); дорослим зроблено 322582 щеплення проти дифтерії та правця (27,7%).

 18,3% від запланованої кількості осіб у Львівській області отримали щеплення в рамках ДЗІ станом на 01.10.2024

У рамках проведення додаткових заходів з імунізації населення Львівської області проти кашлюку, дифтерії та правця станом на 1 жовтня проведено 23 645 щеплень.

З них, дітям віком від 1 до 6 років — 4 589 щеплень або 23,5% від запланованої кількості у цій віковій групі; дітям віком від 7 до 17 років — 7 108 (18,5%) щеплень; 11 948 (16,8%) дорослих осіб, які підлягають на щеплення.

Також у серпні-вересні здійснено 38 виїзних вакцинальних сесій у громади Львівської області.

Нагадуємо: вся вакцинація за Календарем профілактичних щеплень — безоплатна. Щоб отримати щеплення або вакцинувати свою дитину, зверніться до сімейного лікаря або до найближчого закладу охорони здоров’я.

Крім того, у жовтні ЦКПХ продовжить виїзні сесії. З графіком виїздів можна ознайомитись на сайті та в соцмережах Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб за посиланням — http://surl.li/zakwbv

Якщо не пам’ятаєте, чи отримували взагалі щеплення проти дифтерії, кашлюку, правця, сімейний лікар складе для вас індивідуальний графік вакцинації з дотриманням мінімальних інтервалів.

Навіщо ця кампанія проводиться?

✅ Щоб захистити вас, ваших дітей та батьків від кашлюку, дифтерії та правця.

Інфікуватися легко. Лікувати важко. Збудники цих хвороб часом забирають життя. Захистить себе і своїх рідних!

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page