• Використовуйте для пиття та приготування їжі безпечну чисту воду. Якщо не впевнені в її якості, прокип’ятіть або профільтруйте.
• Обирайте свіжі та не зіпсовані продукти. Обирайте продукти, які пройшли обробку з метою підвищення безпечності, наприклад, пастеризоване молоко.
• Ретельно мийте фрукти, овочі та листову зелень, особливо коли вони подаються у сирому вигляді.
• Не вживайте продукти після закінчення їх терміну придатності.
За 6 місяців 2024 року у Львівській області зареєстровано 2 326 випадків гострих кишкових інфекцій (ГКІ) проти 2 627 випадків за аналогічний період 2023 року. Захворюваність гострими кишковими інфекціями знизилась на 11,5% в порівнянні з аналогічним періодом минулого року. В сумі захворюваності ГКІ гастроентероколіти встановленої етіології складають 34,78% (809 випадків), гастроентероколіти невстановленої етіології – 61,73% (1436 випадків), шигельоз – 0,21% (5 випадків), сальмонельоз – 3,27% (76 випадків).
Питома вага хворих на ГКІ дітей до 17 років складає 66,25%!!!
Бережіть себе і рідних! Обирайте безпечну воду та продукти харчування!
Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб
Bình luận