top of page

Гарбуз — один із найкорисніших продуктів, який має багато переваг

Гарбуз — один із найкорисніших продуктів, який має багато переваг та його варто додати до раціону як дорослим, так і малюкам.⠀

Гарбуз багатий вітамінами і мікроелементами, він сприятливо впливає на організм людини:

- вітамін А – важливий для зору і шкіри людини;⠀

- вітамін Е – відповідає за регулювання обміну речовин і допомагає засвоюватися корисним жирам;⠀

- вітамін С – відповідає за міцний імунітет;⠀

- вітаміни групи В – позитивно впливають на нервову систему людини і запобігають розвитку анемії;⠀

- вітаміни К і Т – відповідають за ріст м'язової маси і клітин крові;⠀

- вітамін D – зміцнює кістки, а у дітей запобігає розвитку рахіту.⠀


Окрім цього плоди гарбуза мають ще багато переваг та містять:

📌 клітковину, яка покращує травлення та сприяє здоров'ю кишківника;

📌 кальцій, магній, пектини, залізо, що дуже важливі для серцево-судинної системи;

📌 цинк, який необхідний для росту клітин, загоєння ран та покращення кісток, шкіри, волосся;

📌 антиоксиданти, які допомагають боротися з вільними радикалами, які зменшують ризик захворювань.

Ще одною корисною частиною гарбуза є підсушене або сире гарбузове насіння, яке має легку проносну і протизапальну дію, проте його не рекомендується вживати дітям до трьох років.

Застосовують насіння для зниження холестерину та кров'яного тиску, покращення обміну речовин, профілактики серцево-судинних захворювань, лікування хвороб шлунково-кишкового тракту та сечового міхура; і просто, як загальнозміцнюючий засіб.

🎃 Із гарбуза можна приготувати різні страви – запіканки, десерти, напої, супи, рагу тощо.


Comments


bottom of page