top of page

Гепатит В: що важливо знати

За півроку на Львівщині зафіксували 49 випадків захворювання на гепатит В: що важливо знати.

Цьогоріч, упродовж 6 місяців, на Львівщині виявили 49 випадків захворювання на вірусний гепатит В. Кількість хворих на вірусний гепатит С налічує 12 випадків.


Чому кількість хворих збільшується?


Дуже часто люди дізнаються, що у них гепатит, випадково, під час профілактичного огляду, перед пологами чи вагітністю, або коли звертаються до дерматологів, ревматологів чи інших фахівців.

28 липня, у місті Трускавець, з метою привернути увагу до проблеми гепатитів, провели профілактично-інформаційний захід «Гепатит не чекає». Під час акції на вірусні гепатити В, С, на ВІЛ і сифіліс обстежили 72 людини.

Виявлено: одну людину ВІЛ-інфіковану (не знала про це), 5 людей з вірусом гепатиту С, 2 людей – з вірусом гепатиту В. Їх скерували для подальшої консультації.

Саме тому, щоб не нести загрозу оточуючим є низка профілактичних заходів. Також, щоб вберегти себе від вірусу або завчасно попередити, на Львівщині можна вакцинуватись. Вакцину від гепатиту В називають вакциною проти раку, адже цей вірус може викликати рак печінки.

Зазначимо, що гепатити А, С та Е – виліковні. Однак, гепатит В виліковний в залежності від оперативності лікування. Також застосовують пожиттєвий прийом препаратів, який захищає від цирозу печінки, раку печінки або принаймні від швидкості розвитку цих ускладнень.


Детальніше: http://surl.li/jqbgo

Джерело: Львівська обласна військова адміністрація

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page