top of page

Гепатит не чекає. 31 липня у середмісті Львова, у сквері «На Валах» відбулася акція-нагадування про обов’язковий скринінг вірусних гепатитів


Гепатит не чекає. 31 липня у середмісті Львова, у сквері «На Валах» відбулася акція-нагадування про обов’язковий скринінг вірусних гепатитів.


Таке виїзне експрес-тестування для населення організоване Львівським обласним центром контролю та профілактики хвороб у межах Всесвітнього дня боротьби з вірусними гепатитами, за підтримки Львівської обласної військової адміністрації, Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького - ЛНМУ, департаментом комунікацій та внутрішньої політики ЛОВА та департаментом охорони здоров'я ЛОВА.


Мета виїзної акції – поінформувати якомога більше людей про підступність вірусних гепатитів, передусім найбільш небезпечних з них – В і С.


Тому під час заходу у кожного була можливість пройти тестування на вірусні гепатити В

і С. Цією нагодою скористалися 96 львів’ян та гостей міста. До слова, жодного позитивного випадку серед тих, хто пройшов тестування, не зафіксували. 


Упродовж заходу лікарі Центру розповідали: про небезпеку вірусних гепатитів, про необхідність регулярного тестування, про ситуації, при яких вищий ризик інфікуватися, а також про те, як зменшити ймовірність зараження. 


Наталія Іванченко, генеральна директорка Центру наголосила, що кількість випадків вірусних гепатитів зростає. Цьогоріч за 6 місяців на Львівщині зареєстровано 85 випадків (з них – одна дитина) гострого вірусного гепатиту В серед невакцинованих. Торік за такий період було 49 випадків, усі – серед дорослих. За пів року 2024-го зафіксовано 20 випадків вірусного гепатиту С серед дорослих (у минулому році за аналогічний період - 12 випадків).



Під час заходу команда Центру підготувала кілька активностей для здоров’я!


Можна було зробити щеплення проти дифтерії та правця, а також COVID-19 у вакцинальному автобусі, що знаходився поруч. Там працювала мобільна бригада 1-ої міської поліклініки Львова. 12 людей скористалися цією нагодою - і вакцинувалися. 


Також 39 відвідувачам заходу фахівці виміряли артеріальний тиск та визначили індекс маси тіла.

У людей була чудова можливість поспілкуватися з лікарями – епідеміологами, інфекціоністами, стоматологами, косметологами, гігієністами та іншими.


Упродовж заходу провели кілька майстер-класів. Стоматологія й індустрія краси мають

бути безпечними для пацієнта щодо профілактики гепатитів. Зубні щітки мають бути виключно індивідуальними і регулярно змінюватися. Весь інструмент має бути стерильним, а не лише продезінфікованим. І це все легко зробити!


Адже мета у нас одна – #МиПрацюємоЩобВиБулиЗдорові

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page