top of page

Готуємося до школи. Корисні перекуси

Перекус або повноцінний обід з собою — неодмінний атрибут шкільних буднів. Адже під час навчального року дитина багато часу проводить поза домом.

Головне завдання нас, дорослих, забезпечити її корисною і смачною їжею, яка дасть енергію на навчання та заняття спортом, забезпечить організм необхідними вітамінами і мікроелементами.

• Основою шкільних перекусів мають бути продукти, які надовго дають відчуття ситості. Це продукти з високим вмістом білка: хліб, зернові батончики, яйця, твердий сир, горіхи.

• Для бутербродів та сендвічів обирайте цільнозерновий хліб, але привчайте дитину до нього поступово.

• Не робіть бутерброди з майонезом, крем-сиром та іншими магазинними "намазками". Для начинки ліпше обирати нежирне м’ясо, рибу, помірно солоний твердий сир з низьким вмістом жиру.

• До бутербродів завжди додавайте зелений салат та овочі - палички з моркви, огірка, перцю, помідори черрі.

• Покладіть до ланч-боксу шматочки фруктів та ягоди, у зимовий сезон - консервовані фрукти без цукру.

• Віддавайте перевагу корисним сухофруктам, наприклад, родзинкам або куразі, замість фруктових чи шоколадних батончиків. Тістечка замініть на шоколад або цільнозернові батончики.

• Йогурти мають бути з низьким вмістом жиру та цукру. Найкращий варіант - білий йогурт, до якого ви самі можете додати власні фрукти чи ягоди.


Пропонуємо 12 варіантів перекусів, які дитина може взяти зі собою до школи. Перекуси не замінять основний прийом їжі, але дадуть енергію та ситість, поки дитина не повернеться додому.

Шість з них не містять продуктів, що швидко псуються, тому є хорошим варіантом, якщо дитина буде їсти пізніше.


Мотивуйте дітей харчуватися здорово!


12 переглядів0 коментарів

Commentaires


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page