top of page

Гігієна рук – ваш захист проти стійких до антибіотиків інфекцій! Чому?

Пояснює Галина Бойківська - лікар із загальної гігієни відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.



Науковці дослідили: стійкість до дії антибіотиків значно зростає саме серед тих мікроорганізмів, які спричиняють внутрішньолікарняні та позалікарняні інфекції.

У 2015 році ВООЗ розпочала перший Всесвітній тиждень інформованості про антибіотики під гаслом: «Боріться зі стійкістю до антибіотиків – це в ваших руках».

Належна гігієна рук – основний засіб попередити широко розповсюджену потребу антибіотикорезистентності!

Чому? Миючи руки з милом та водою чи обробляючиїх антисептиком, ви перериваєте так званий ланцюжок інфекцій.

Ми попереджаємо потребу використання антибіотиків, тому що чистими руками ми не інфікуємо здорову людину, відповідно цій людині не знадобиться лікування протимікробними препаратами.

Гігієна рук у прямому сенсі рятує мільйони життів, якщо проводити її правильно та в потрібний момент!

Мити руки водою та милом потрібно:

☛ коли руки помітно брудні; ☛ після відвідування виральні; ☛ перед вживанням їжі; ☛ до та після контакту із хворими та будь-якими біологічними рідинами людей та тварин (кров, слина, сеча тощо); ☛ коли приходите додому з вулиці; ☛ якщо чхнув або кашлянув у долоню; ☛ після контакту з тваринами; ☛ до і після обробки порізів або ран.


Якщо мило та вода недоступні, то для обробки рук можна використовувати спеціальні дезінфікуючі засоби для рук із вмістом щонайменше 60% спирту.

Знайте: кожен із нас відіграє свою роль у тому, що ці рятівні ліки будуть доступні і для майбутніх наших поколінь!





Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page