top of page

«Діагностика та профілактика геогельмінтозів та біогельмінтозів» – тема онлайн-семінару для лікарів

Організувала та провела захід із безперервного професійного розвитку команда Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Мета заходу – поглибити знання лікарів із діагностики та профілактики геогельмінтозів та біогельмінтозів.

Повторити або засвоїти навички з відбору та транспортування біологічного матеріалу для дослідження та навички встановлення діагнозу паразитарних захворювань.

 Наталія Іванченко, генеральна директорка Центру у вступному слові наголосила, що існує 384 види гельмінтів, здатних паразитувати в організмі людини. Симптоми гельмінтозів – різноманітні. Тому надзвичайно важливо вчасно діагностувати, щоб призначати лікування.

Nataliya Ivanchenko Timko 

Під час семінару лікарі доповідали на такі теми:

  • Про актуальність та класифікацію гельмінтозів розповіла Елла Матіяш, лікар-паразитолог. Гельмінти негативно впливають на організм людини. А різні клінічні прояви утруднюють діагностику захворювань.

  • На тему геогельмінтозів (аскаридоз, трихоцефальоз, токсокароз) виступила паразитолог Ірина Піскор. Зокрема, фахівчиня розповіла про основні симптоми геогельмінтозів, фактором передачі яких є забруднений яйцями гельмінтів ґрунт.

  • Лейла Сірко, лікар-паразитолог, докладно розповіла про біогельмінтози (ехінококоз, трихінельоз, теніїдози, дифілоботріоз, опісторхоз). Лікарка акцентувала увагу на захворюваннях, що передаються людині за участю тварин, в організмі яких розвивається збудник.

  • Про відбір біологічного матеріалу для паразитологічного дослідження і його значення у встановленні діагнозу будь-якого паразитарного захворювання доповідала Галина Винар, лікар-паразитолог.

🔹 На завершення обговорили матеріал та провели підсумкове тестування.

🔹 Вдосконалення знань лікарів з актуальних проблем у паразитології допоможе підвищити рівень діагностики, а відтак – вчасно надавати людям фахову допомогу.


Comentários


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page