top of page

З Днем писемності та української мови!

Колектив Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб долучився до написання Радіодиктанту національної єдності!

Чому для нас це важливо? – коментарі фахівців Центру:

Ірина Куліш – завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки:

«Дороги України» – така назва радіодиктанту національної єдності 2023, який покликаний об'єднати всіх українців довкола української мови. Я вперше долучилася до цього флешмобу. Відчула велике піднесення, гордість за те, що я українка!»


Оксана Семенишин – завідувачка лабораторії особливо небезпечних інфекцій:

«Я вперше брала участь у написанні диктанту, щоб перевірити свої знання. Вже з наступного року атестація лікарів буде враховувати і знання з української мови».


Мар'яна Гончар – лікар-епідеміолог відділу імунопрофілактики

«Для мене це важливий досвід, який стимулює удосконалюватись у знанні граматики української мови, це необхідно в моїй професії».


Галина Бойківська – лікар загальної гігієни:

«Писала радіодиктант вперше. Хотіла перевірити свою грамотність, проте найголовніше – підтримати загальнонаціональний флешмоб – єднання, НАС, українців!»


Ярослав Бойченко – лікар-епідеміолог:

«Із задоволенням долучився до написання диктанту. Дуже цікаво було перевірити свої знання, адже школа була давно, а зараз ми в основному друкуємо текст, а не пишемо від руки».


Діана Цепак – лікар-епідеміолог:

«Ніколи не брала участі у написанні диктанту єдності. Як мінімум, – це важливо задля підтримки української мови у сучасних умовах!»


Марко Курудз – лікар-інтерн:

«Взяв участь у написанні диктанту, щоби підтримати наш колектив. І таким чином показати – нашу єдність і патріотизм!»


Христина Соловей – помічник лікаря-епідеміолога:

«Бажаю кожному шанувати і любити нашу мову, розвивати та популяризувати її. Нехай українська мова завжди буде живою, вільною та квітучою! З Днем української мови та писемності! Слава Україні та Слава Героям України!»


Кароліна Шумило – лікар-інфекціоніст:

«Що ще, як не мова, є символом нації? Сьогодні я святкую не лише День української писемності та мови, а і День української нації, яка вкотре бореться за свободу та незалежність!»


Comments


bottom of page