Фахівці Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб зустрілися з учнями 1-х та 4-х класів початкової школи "Один, два, три" Львівської міської ради, де поспілкувалися про «Основи гігієни та здорового харчування для учнів 1-4 класів».
Початкова школа "Один, два, три" ЛМР
Правильне харчування для дітей молодшого шкільного віку (1-4 класи) – це важлива основа їхнього фізичного та розумового розвитку.
Саме в цей період дітки активно ростуть, навчаються новим навичкам і потребують енергії для засвоєння знань та участі в активностях.
Ось основні переваги здорового харчування:
1⃣ Покращення роботи мозку
Корисні жири, вітаміни та мінерали підтримують роботу мозку, сприяють концентрації уваги та кращому засвоєнню матеріалу. Наприклад, продукти, багаті омега-3 (риба, горіхи), позитивно впливають на пам'ять і мислення.
2⃣ Зміцнення імунітету
Овочі, фрукти та цільнозернові продукти містять вітаміни С, А та Е, які допомагають дитячому організму протистояти вірусам і бактеріям, особливо в осінньо-зимовий період.
3⃣ Енергія для активного життя
Повноцінний сніданок із цільнозернової каші, йогурту та фруктів забезпечує дитину енергією на першу половину дня, коли вони найбільш активні в навчанні.
4⃣ Формування правильних звичок
Якщо навчити дитину любити корисні продукти в ранньому віці, то батьки допоможуть уникнути шкідливих харчових звичок у майбутньому.
5⃣ Зміцнення кісток і зубів
Продукти, багаті на кальцій (молоко, сир, йогурт) та вітамін D, сприяють правильному формуванню скелета та здоров'ю зубів.
Здорове харчування – це не лише турбота про фізичне здоров’я, але й про майбутнє дитини.
Збалансований раціон допоможе їм рости здоровими, енергійними і досягати успіхів у навчанні!
Заходи проводяться завдяки сприянню Дитячого фонду ООН UNICEF (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine.
Дякуємо БФ NEEKA Ukraine за допомогу в організації заходу.
Comments