top of page

Йод і схуднення

При дефіциті йоду в організмі рівень щитовидних гормонів знижується і це, крім іншого, провокує збільшення ваги.


За оцінками ВООЗ більше 1 млрд людей у світі мають зайву вагу. Ця проблема актуальна незалежно від соціальної і професійної приналежності, зони проживання, віку і статі.

В економічно розвинених країнах майже 50% населення мають надлишкову вагу, з них 30% страждають ожирінням.

В Україні в середньому 20% людей працездатного віку мають ожиріння і 25% – надлишкову масу тіла.

Особливу тривогу викликає той факт, що з кожним роком збільшується число дітей і підлітків, які страждають на ожиріння. Статистика свідчить – щорічно, щонайменше, 2,8 мільйона людей вмирає в результаті зайвої ваги або ожиріння. ВООЗ розглядає ожиріння як глобальну епідемію, що охоплює мільйони людей.


Причин ожиріння багато і однією з них є дефіцит йоду в організмі

Багато хто рахує кожну калорію, яку з’їв, регулярно відвідує спортзал, обмежує себе у їжі, але ніяк не може схуднути.

Фахівці-нутріціологи говорять, що це може бути пов’язано з дефіцитом мінералу йоду в раціоні, який вкрай необхідний для здорового метаболізму, тобто процесу обміну речовин в організмі і спалювання калорій.


Серед характерних ознак цього дефіциту: набряклість, погіршення пам’яті і слуху, брак енергії, порушення функції щитовидної залози, затримка води в організмі, погіршення сну, крихкість нігтів, випадання волосся, затримка росту у дітей та ряд інших.

При дефіциті йоду в організмі рівень щитовидних гормонів знижується і це, крім іншого, провокує збільшення ваги. Причин дефіциту йоду може бути безліч. У будь-якому випадку, цей дефіцит необхідно заповнити, і зробити це не так складно.

Слід вживати більше молочних продуктів, риби і морепродуктів, морських водоростей, яйця. Серед джерел йоду рослинного походження можна відзначити чорнослив, боби, цільнозернові, овочі (картопля, редиска, часник, буряк, томати, баклажани, спаржа, зелена цибуля, щавель, шпинат), фрукти (журавлина, банани, апельсини, лимони, дині, хурма), волоські горіхи. Важливим джерелом надходження йоду є використання йодованої солі.

Можна приймати харчові добавки з йодом, але їх вибір необхідно робити за порадою фахівця.


Врахуйте наші поради і будьте здорові!

Comentarios


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page