top of page

Кинути курити може кожен

Насамперед потрібно визначити свій тип нікотинової залежності, а далі — скласти відповідний план дій


Пройти тест на оцінку причин залежності від куріння можна тут: stopsmoking.org.ua/section/test-na-pricini-zaleznosti-vid-kurinnia




У разі фізичної залежності найважче — впоратися із синдромом відміни, або так званою “ломкою”. Пам’ятай, що неприємні симптоми (головний біль, апатія, безсоння) тривають лише до 4 тижнів. До того ж існують ефективні методи, які допомагають пережити синдром відміни, — як-от когнітивно-поведінкова чи фармакологічна терапія.




Для подолання психологічної залежності головне — розірвати підсвідомий зв’язок процесу куріння з певними емоціями чи думками. Деякі з цих зв’язків схожі для багатьох — люди курять, коли вони у стресі, засмучені або стривожені. Проте тютюнові вироби не усунуть причину проблеми та не змінять твій стан. А ось дихальні вправи чи фізична активність допоможуть опанувати емоції та відвернуть увагу від бажання закурити.

Поведінкова залежність властива тим, для кого куріння стало звичкою, пов’язаною з певними аспектами життя. Хтось не уявляє без сигарети свою ранкову каву, хтось курить за кермом, а хтось — під час зустрічей з друзями. Позбавлення поведінкового типу залежності — це боротьба зі своїми звичками, тож спробуй знайти альтернативний варіант. Наприклад, заміни каву на склянку води, викинь з машини всі сигарети й попільнички, зустрічайся з друзями там, де заборонено курити тощо.


Переходь на stopsmoking.org.ua та шукай більше рекомендацій, як впоратися із тютюновою залежністю. Кидати курити простіше з професійною підтримкою



3 перегляди0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page