top of page

Колективна стійкість, зцілення та зростання у відповідь на досвід колективної травми

Колективна стійкість, зцілення та зростання у відповідь на досвід колективної травми. Сьогодні в стінах Український католицький університет UCuniversity відбувся Форум Ти як?  Координаційний центр КМУ / Mental Health UA  спільно з Українським католицьким університетом.

Відкрив захід владика Борис Гудзяк, президент УКУ з промовою "Бути людиною надії".

Перша Леді Олена Зеленська звернулась з відеопромовою "Формула української стійкості".

Про "Стратегію плекання національної стійкості" оповіла Оксана Збітнєва, керівник Координаційний центр КМУ / Mental Health UA

Лікар психотерапевт Ольга Сергієнко розповіла про "Складові стійкості: індивідуальний та колективний вимір".

Про "Стійкість родини" говорила Світлана Ройз.

Ректор УКУ Тарас Добко модерував спільну рефлексію за участі Йосефа Зісельса, Андрія Содомори, Олесі Криськів та Марини Круть. По завершенню Марина Круть заспівала і заграла на бандурі. Це була терапія звуком. Неймовірні відчуття та емоції викликала в залі.

Другу сесію відкрив отець Андрій Зелінський. Як завжди емоційно, мотивуюче та натхненно говорив про Наслідки колективної травми: від діагнозу до зцілення".

Олег Романчук розповів про те Як (не)зцілюються наслідки колективної травми.

СТІЙКІСТЬ - це подолання "ВІДЧУЖЕННЯ", якісний контакт з реальністю

Любко Дереш говорив про "Цілющі норативи"

"Про біль втрати і силу любові" говорила Вероніка Карачевська, у якої війна забрала брата. Вона поділилася досвідом своєї родини щоб допомогти іншим. Боляче, оголено, відверто і щиро.

Філософ Володимир Турчиновський модерував рефлексію за участі Романа Кечура, Ольги Руднєвої, Ореста Сувало, Анни Фломбайн.

Мирослав Маринович та Олександра Матвійчук провели третю сесію під назвою ЗРОСТАННЯ!!!!!

А ще люди ділились на групи, ділились враженнями, знайомились, обмінювались контактами, плакали і сміялися, згадували Героїв, яких вже нема з нами.


Це було ПОТУЖНО, НЕЙМОВІРНО ЦІКАВО І НАТХНЕННО!

Серед цінностей: СВОБОДА, ЛЮБОВ, НАДІЯ, ПРАВДА, ГІДНІСТЬ, РАДІСТЬ, СПІЛЬНОТА, СТІЙКІСТЬ, МУЖНІСТЬ, СВІТЛО, ПІСНЯ яку б Ви вибрали пріоритетною?


Komentarai


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page