top of page

Користь і шкода гострої їжі

Гурмани всього світу додають пекельні приправи та спеції до своєї їжі, насолоджуючись  незвичним смаком повсякденних страв. 

Користь і шкода гострої їжі – питання, на яке немає однозначної відповіді.



Гостра їжа — це їжа з насиченим смаком спецій та з відчутним теплом від капсаїцину, що міститься в гострому перці.

За вмістом капсаїцину в перці зростає його рейтинг за шкалою пекучості Сковілла.

Гостра їжа викликає відчуття  ейфорії, приємне відчуття тепла або неприємне печіння на губах, язиці та в роті, дискомфорт у травному тракті, головний біль і блювота.

Вживання гострої їжі є частиною культурного та географічного способу життя.

У цілому, гіпотетично, гостра їжа може мати як позитивний, так і негативний вплив на здоров'я людини.

Важливо, щоб кожна людина самостійно визначала свою толерантність до гострої їжі та слідувала розумній та збалансованій дієті.


Komentarze


bottom of page