top of page

Користь і шкода гострої їжі

Гурмани всього світу додають пекельні приправи та спеції до своєї їжі, насолоджуючись  незвичним смаком повсякденних страв. 

Користь і шкода гострої їжі – питання, на яке немає однозначної відповіді.



Гостра їжа — це їжа з насиченим смаком спецій та з відчутним теплом від капсаїцину, що міститься в гострому перці.

За вмістом капсаїцину в перці зростає його рейтинг за шкалою пекучості Сковілла.

Гостра їжа викликає відчуття  ейфорії, приємне відчуття тепла або неприємне печіння на губах, язиці та в роті, дискомфорт у травному тракті, головний біль і блювота.

Вживання гострої їжі є частиною культурного та географічного способу життя.

У цілому, гіпотетично, гостра їжа може мати як позитивний, так і негативний вплив на здоров'я людини.

Важливо, щоб кожна людина самостійно визначала свою толерантність до гострої їжі та слідувала розумній та збалансованій дієті.


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page