top of page

Майже 14 тисяч мешканців Львівщини звернулися до медиків з приводу гострої респіраторної вірусної інфекції минулого тижня

Найвищий рівень захворюваності зафіксували у Львівському та Стрийському районах. Там госпіталізували 150 людей з ГРВІ та грипом, 45 – через гостру коронавірусну хворобу.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ» визначено циркуляцію вірусів грипу А.



У рамках загальнонаціональної інформаційної кампанії “Шануйся, піклуйся, вакцинуйся”, яка реалізується за підтримки проєкту USAID «Розбудова стійкої системи громадського здоров’я», який впроваджує організація Пакт в Україні, фахівці Центрів контролю та профілактики хвороб у всіх областях проводять виїзні вакцинальні сесії до громад та роз’яснюють важливість щеплень, особливо для населення із групи ризику: старшим за 60 років, людям, які мають ослаблений імунітет чи супутні захворювання та перебувають у групі ризику важкого перебігу та смерті внаслідок коронавірусної хвороби.

Вакцинація залишається єдиним ефективним методом підсилити імунітет та запобігти ускладненням під час хвороби. Щеплення проти COVID-19 у 2024 році залишаються безоплатними для кожного українця.  Вакцинуватися можна через запис у свого сімейного лікаря або в пункті щеплень у медзакладах.

Інформацію про найближчі пункти вакцинації, їхні адреси та графік роботи можна знайти за посиланням або дізнатись зателефонувавши до контакт-центру МОЗ за номером 0 800 60 20 19.

Вакцини проти грипу доступні в аптеках кожної області.


Нагадаємо, від початку епідсезону проти грипу вакциновано 15 856 мешканців Львівщини, з них 8 298 – люди з групи медичного та епідемічного ризику.


Ситуація із щепленням проти грипу у районах із найвищим в області рівнем захворюваності така:

проти грипу вакциновано 507 мешканців Стрийського району, з них 218 – люди з групи ризику.

проти грипу вакциновано 13 659 мешканців Львівського району, з них 6 899  – люди з групи ризику.

Дані від початку епідсезону (від 2-го жовтня)


Бережіть себе та своє здоров’я! Вакцинуйтесь самі та подбайте про батьків!


Commentaires


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page