top of page

Медичні маски, дотримання дистанції та “локальний карантин”

Медичні маски, дотримання дистанції та “локальний карантин” в окремих містах чи областях – це базові протиепідемічні та профілактичні норми, які попри скасування загальнонаціонального карантину через COVID-19 діють в Україні на постійній основі.

Такі заходи можуть застосовувати в областях чи окремих районах, містах, де зафіксовано перевищення епідемічного порогу. Або навіть в окремих установах, навчальних закладах чи окремих класах, школах або підприємствах.

Рівень захворюваності для оголошення перевищення епідпорогу різний для кожної області. Він вираховується в залежності від кількості населення та інтенсивності поширення респіраторно-вірусних інфекцій під час епідсезону який починається в Україні в жовтні та закінчується навесні.

Вдягати захисну маску Рекомендовано, якщо:

 ви відчуваєте ознаки застуди, кашляєте або чхаєте та не можете залишатися вдома;

 пацієнтам із симптомами застуди або з підозрою на інфекцію, що передається повітряно-крапельним шляхом, маска обмежить потенційне розповсюдження респіраторних виділень;

 ви доглядаєте за хворим на ГРВІ, COVID-19 чи грип;

 здоровим людям, які перебувають у місцях великого скупчення, з метою додаткового захисту;

лікарям та медичним працівникам під час огляду пацієнтів, які мають респіраторні симптоми та під час процедур і маніпуляцій, які вимагають стерильності, щоб захистити пацієнта від можливих інфекцій.


Нагадаємо, з жовтня в Україні на ГРВІ, грип та COVID-19 перехворіло 1,9 млн людей, 56% — діти. За перших ознак захворювання необхідно звернутися до сімейного лікаря, не вдаватися до самолікування, а під час хвороби подбати про безпеку рідних та колег (залишатися вдома, використовувати індивідуальний посуд).


Нагадаємо, упродовж першого тижня січня на гострі респіраторні вірусні інфекції захворіли 11 705 мешканців Львівщини. З них – 5 034 дитини до 17-ти років (43%).

Підвищена захворюваність спостерігається на території Львівського та Стрийського районів.

За 1-ий тиждень інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включно із COVID-19 вищий на 9,6% за епідемічний поріг 434,0.

У трьох випадках вірусологічною лабораторію Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб визначено віруси грипу А.

Летальних випадків унаслідок грипу не зареєстровано.

Варто дотримуватися порад лікарів. Варто вживати вітамінізовану здорову їжу. Регулярно провітрювати приміщення і не забувати про вологе прибирання. Якщо ж відчуваєте ознаки застуди — залишіться дома.


Кому і коли рекомендовано надівати маску? — за посиланням: http://surl.li/pbinu  


Результати моніторингу захворюваності на ГРВІ за 1-ий тиждень 2024 року — за посиланням: http://surl.li/pafwm


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page