top of page

Моніторинг захворюваності населення Львівської області на ГРВІ, за за 51-ий тиждень 2023 року

За результатами моніторингу захворюваності населення Львівської області на гострі респіраторні вірусні інфекції за 51-ий тиждень 2023 року (18.12-24.12) у Львівській області зареєстровано 13 039 випадків ГРВІ (530,1 на 100 тис. нас.) проти 12 122 випадків (492,8 на 100 тис. нас.) за попередній тиждень – ріст захворюваності на 7,0%.

Підвищена захворюваність спостерігається на території Львівського та Стрийського районів.

За 51-ий тиждень інтенсивний показник захворюваності на ГРВІ, включно із COVID-19 —вищий на 22,1% за епідемічний поріг 434,07.

У структурі захворюваності питома вага дітей до 17-ти років склала 52,3% – 6 821 дитина.

Вірусологічною лабораторією ДУ «Львівський ОЦКПХ МОЗ» за звітній тиждень визначено в 3 випадках віруси грипу А.

Летальних випадків унаслідок грипу не зареєстровано.

Від початку епідемічного сезону у Львівській області проти грипу вакциновано 14 919 осіб, з них 7 374 — особи з групи медичного та епідемічного ризику.

Захворіли на коронавірусну хворобу 449 людей проти 420 – за минулий тиждень.

Зареєстровано 5 летальних випадків серед осіб, старших 65-ти років.

Знаходилися на стаціонарному лікуванні 71 пацієнт.



Вакциновано проти коронавірусу однією дозою 1 102 787 осіб, другу дозу отримали 1 039 527 осіб, першу бустерну – 211 689 осіб, другу бустерну – 25259 мешканців Львівщини.

Відповідно до наказу МОЗ України від 03.08.2020 № 1777 «Про затвердження Заходів та Засобів щодо попередження інфікування при проведенні догляду за пацієнтами» маски в ЗОЗ/ЗСЗ необхідно використовувати в наступних випадках:

1) надягаються пацієнтами з кашлем з метою обмежити потенційне розповсюдження респіраторних виділень, що можуть містити інфекційні агенти;

2) надягаються працівниками з метою їх захисту під час контакту з пацієнтами та/або біологічними виділеннями від них (наприклад, під час надання допомоги пацієнту з кашлем);

3) надягаються медичними працівниками при виконанні процедур і маніпуляцій, що вимагають стерильності, з метою захисту пацієнтів від можливого впливу інфекційних агентів, які можуть переноситися в носі та/або роті (наприклад, при виконанні люмбальної пункції).

Для попередження передавання респіраторних інфекційних хвороб пацієнт з респіраторними симптомами має надягнути маску.

Для ефективного впровадження даних заходів слід розмістити відповідні нагадування при вході в ЗОЗ та/або в місцях реєстрації та надавати маски і серветки, при їх відсутності, пацієнтам і відвідувачам.

Пацієнтам або супроводжуючим слід невідкладно інформувати медичного реєстратора або інших працівників щодо наявності симптомів гострого респіраторного захворювання (наприклад, виділення з носа, підвищення температури, покашлювання або кашель).

Крім того, до інформації, що повинна бути якомога швидше повідомленою, відноситься наявність захворювання, що підвищує сприйнятливість до інфекційних хвороб (наприклад, СНІД, МВ), діарея, шкірний висип і потенційний/підтверджений контакт з хворими на інфекційні захворювання, які здатні спричинити спалах (наприклад, кір, вітряна віспа, кашлюк, туберкульоз).

Розміщення вищенаведених категорій пацієнтів в окремих кімнатах знижує кількість контактних осіб.

У зонах очікування між пацієнтами з респіраторними симптомами та пацієнтами без них необхідно забезпечити відстань мінімум один метр, при цьому крапельні заходи захисту (носіння маски) і етикет кашлю мають бути дотримані.


Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб

13 переглядів0 коментарів

תגובות


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page