top of page

Міжнародна нагорода від World Health Organization (WHO) за внесок у боротьбу з тютюнопалінням та пасивним курінням

МОЗ України отримало міжнародні нагороди від World Health Organization (WHO) за внесок у боротьбу з тютюнопалінням та пасивним курінням

Під час міжнародної конференції ВООЗ, присвяченій Всесвітньому дню без тютюну, представники команди МОЗ отримали нагороду за впровадження заходів на національному рівні. Працівники Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб також були відзначені за проєкти на регіональному рівні.

Ці нагороди підкреслюють важливість системних зусиль у боротьбі з тютюнопалінням. За даними ВООЗ, у світі налічується 1,25 мільярда споживачів тютюну. Для зниження цього показника ВООЗ створила Рамкову конвенцію із боротьби проти тютюну, яку Україна ратифікувала у 2006 році. З того часу країна досягла значних успіхів завдяки законодавчим змінам. В Україні кількість щоденних курців зменшилася з 37% до 24% за останні 12 років.

З 11 січня 2024 року набули чинності нові норми щодо маркування пачок тютюнових виробів. 65% площі пачки мають займати медичні попередження про шкоду куріння. Також діє національний онлайн-сервіс, який допомагає кинути курити. За останні два роки послугою скористались понад 140,000 користувачів, з яких 12,5% успішно припинили курити.

Крім того, з липня 2022 року діють зміни до Закону №2899-IV, які забороняють споживання тютюнових виробів у громадських місцях. З березня 2023 року МОЗ затвердило нові підстави для позапланових перевірок порушень законодавства щодо тютюну.

Ці заходи сприяють захисту здоров'я населення та зменшенню шкоди від тютюнових виробів.

В Україні кількість щоденних курців зменшилася з 37% до 24% за останні 12 років. Свій внесок у це певною мірою зробила завдяки наполегливій співпраці у боротьбі з тютюнопалінням і команда Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб.

Дякуємо за відзнаку! Продовжуємо працювати!

Національний онлайн-сервіс допомагає кинути курити. За останні два роки послугою скористались понад 140,000 користувачів, з яких 12,5% успішно припинили курити.

Спробуйте відмовитися від тютюнопаління, використовуючи рекомендації сервісу https://stopsmoking.org.ua 


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page