top of page

МІЖНАРОДНИЙ ДЕНЬ ПРЕЗЕРВАТИВА. ПРОФІЛАКТИКА ІНФЕКЦІЙ, ЩО ПЕРЕДАЮТЬСЯ СТАТЕВИМ ШЛЯХОМ

На передодні Дня Святого Валентина, 13 лютого у світі відзначають Міжнародний день презерватива або Всесвітній день сексуального здоров'я.

За статистикою ВООЗ, у всьому світі мільйони людей щорічно заражаються різноманітними інфекціями, що передаються статевим шляхом. Вони належать до серйозних і найбільш поширених захворювань у всьому світі, які можуть завдати значної шкоди здоров'ю людини.


На сьогоднішній день налічується більше 30 захворювань різної етіології, які передаються статевим шляхом. Причиною появи цих захворювань служать бактерії (гонорея, сифіліс), віруси (гостро кінцеві кондиломи, ВІЛ, віруси герпесу), гриби (кандидоз),  найпростіші (трихомоніаз).


Серед грибків - є єдиний, але дуже відомий представник (candida albicans), який викликає у людей кандидоз, або всім знайому "молочницю".

Серед ектопаразитів, тобто зовнішніх паразитів, які живуть на поверхні шкіри і які здатні передаватися від людини до людини під час статевого акту, найбільш поширені: збудник педикульозу - лобкова воша і збудник корости - коростяний кліщ.


На даний момент всі інфекції, що передаються статевим шляхом, діляться на групи:

  - венеричні (гонорея, сифіліс, тощо);


  - на інфекції сечостатевих органів (кандидоз, герпес, папіломавірусна інфекція, трихомоніаз, тощо);

  - на хвороби шкіри, що передаються статевим шляхом (педикульоз, короста, лобкові воші, тощо);

  - на інфекційні захворювання, які передаються при статевому акті (ВІЛ, вірусний гепатит В і С, тощо).

   

Одним із дієвих профілактичних засобів попередження інфекцій, які передаються статевим шляхом - є презерватив.

У підсумку - головною рекомендацією профілактики інфекцій, що передаються статевим шляхом - є уникати незахищених статевих контактів!)


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page