top of page

Містечко здоров'я 19 березня працювало на двох локаціях Черлян, що у передмісті Городка

Понад 100 мешканців Черлян Городоцька територіальна громада долучилися до активностей у межах проєкту “Вакцинуймось від хвороб, щоб не вразив нас мікроб!”, що ініціювали у Городоцькій територіальній громаді фахівці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб.

Спершу фахівці Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб зустрілися з учнями та працівниками місцевої школи, щоб розповісти про загрози від інфекційних хвороб, зокрема, про наслідки дифтерії та правця для невакцинованих людей.



Лілія Михайлів, епідеміологиня, коорди-наторка проєкту, розповіла про вакцинацію - єдиний дієвий засіб захисту від підступних інфекцій.

Наголосила, чому необхідно дотримуватися Національного календаря профілактичних щеплень, зокрема, і в дорослому віці.

Лікарка нагадала, що вакцинація проти дифтерії та правця важлива для кожного, оскільки інфекції нікуди не зникли, тож ризик захворіти зростає!

Особливо, якщо у громаді не вакциновані необхідні для створення колективного імунітету 95% мешканців.


Щоб важлива інформація про щеплення запам'яталася, лікар-епідеміолог Мар'яна Гончар Maryana Dudenko провела інтер-активну гру із старшокласниками, які показали обізнаність про віруси та бактерії, і наслідки, які вони можуть спричинити.


Переможці і учасники гри отримали книжки “Лілі, яка потоваришувала з вірусами”, а працівники школи - календар-нагадування про щеплення. Також фахівці Центру відповіли учасникам зустрічі на всі запитання.


У закладі загальної спеціальної освіти № 4 працювала мобільна вакцинальна бригада КНП "Городоцький центр первинної медико-санітарної допомоги". Тож 16-річні учні, а також працівники школи могли щепитися проти дифтерії та правця, якщо за останні 10 років не були вакциновані.

Мар'яна Чупа, вчителька інформатики та математики, каже: “Я вакцинувалася від дифтерії і правця на перерві між уроками. А так не знаю, чи знайшла би час на щеплення, чи, зізнаюся, взагалі згадала про це. Коли можна вакцинуватися безпосередньо у школі - це дуже зручно.”

Також записалися на вакцинацію мешканці громади і в амбулаторії загальної практики сімейної медицини.

26-річна мешканка Черлян Роксолана Стукова прийшла на вакцинацію. Жінка каже: “Лікарка зателефонувала і нагадала, що підійшов у мене час щеплення проти дифтерії і правця. Востаннє вакцинувалася ще у школі. Пильную графік щеплень і своїх діток, і свій.”

Упродовж роботи містечка здоров'я у Черлянах щепилися проти дифтерії і правця 35 мешканців громади.





Матеріал підготовлено у рамках проєкту Український католицький університет UCuniversity (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.


7 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

留言


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page