top of page

На Городоцькій швейній фабриці працювало містечко здоров'я

Захід відбувся у рамках проєкту “Вакцинуймось від хвороб, щоб не вразив нас мікроб!”, що ініціював Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб у Городоцькій територіальній громаді.

Чи може бути правець після травми на городі? Що робити, якщо вколовся вилами? Які симптоми правця і його наслідки? Саме про це нагадали працівникам швейної фабрики Городоччини.

Також говорили про таку важку хворобу, як дифтерія. Щоб їй запобігти, дорослим слід робити щеплення: 1 раз на 10 років разом проти дифтерії та правця.

Лікарка-епідеміологиня, координаторка проєкту Лілія Михайлів пояснила: що вакцини безпечні та ефективні. У місці введення вакцини може виникнути набряк та почервоніння шкіри. І це є нормальною реакцією, оскільки вакцина має подіяти, а для цього в організмі відбуваються процеси утворення захисних білків – антитіл!

Захист триває 10 років! І знову слід вакцинуватися незалежно від віку!



До заходу долучилися близько пів сотні працівників швейної фабрики. Поруч із цехом працювала мобільна вакцинальна бригада КНП "Городоцький центр первинної медико-санітарної допомоги"

Було зручно і комфортно одержати інформацію, відповіді на запитання і одразу провакцинуватися, що і зробили 30 працівників фабрики.



Серед перших на щеплення - авторитетна Данута Ревда, директорка Городоцької швейної фабрики:

“Здоров'я - це питання №1 для кожної людини! Якщо ти не вакцинований, то ти не маєш того імунітету від цих хвороб. Тому я перша пішла вакцинуватися і запропонувала усім, хто працює на нашій фабриці, зробити щеплення, і на 10 років - мати спокій. Бо життя і без того складне, то треба подбати про захист, який ми можемо отримати завдяки вакцинації.”

У працівниці швейної фабрики Олександри Марутяк просте пояснення - чому важливо не пропускати щеплення:

“Я вакцинувалася, бо я знаю, що таке і правець, і дифтерія. Сусідський хлопчик захворів на правець, то ледве його врятували! А кілька років тому, одна знайома померла від дифтерії. Тому я пильную, щоб не пропустити щеплення, і спокійно можу на городі працювати.”

Для згадки про зустріч на користь вакцинації працівники Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб залишили пам'ятки-календарі профілактичних щеплень.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Український католицький університет UCuniversity (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF або уряду Бельгії.

Дякуємо Голові Городоцької територіальної громади Володимир Ременяк за залученість та підтримку.



10 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page