top of page

На дворі спекотно, отже, нагадуємо!

Мікроорганізми можуть дуже швидко розмножуватися, якщо тримати харчові продукти при кімнатній температурі. Якщо тримати продукти в охолодженому, замороженому чи дуже гарячому (вище за 60 градусів) стані, зростання числа мікроорганізмів сповільнюється або припиняється.

- Підтримуйте у холодильнику постійну температуру, що не перевищує +5 градусів. Температура морозильної камери має бути 0 градусів і нижче.

- Продукти, які швидко псуються, варто покласти до холодильника або морозильної камери, щойно ви принесли їх з магазину.

- Не залишайте м’ясо, птицю, яйця, готові страви, нарізані шматочками свіжі фрукти та овочі при кімнатній температурі більше, ніж на дві години (на одну годину, якщо температура навколишнього середовища перевищує 32 градуси).

- Приготовані страви тримайте гарячими (понад 60 градусів) аж до подачі на стіл.

- Не розморожуйте продукти при кімнатній температурі: їжа повинна зберігатися при безпечній температурі під час розморожування, щоб уникнути розмноження шкідливих мікроорганізмів.

Є три способи розморожування:

1. у холодильнику;

2. у холодній воді;

3. у мікрохвильовій печі.

Продукти, розморожені у холодній воді чи мікрохвильовій печі слід негайно приготувати.

- Завжди маринуйте їжу в холодильнику.

- Залишки готових страв можна зберігати в холодильнику не більше чотирьох днів. Сире м’ясо чи птицю можна зберігати один-два дні.

- Не перевантажуйте холодильник, повітря в ньому має вільно циркулювати, щоб забезпечувати потрібну температуру.

Якщо правильно закласти холодові елементи в сумку-холодильник, то годин 6 (залежно від якості сумки) можна очікувати температуру до +8 градусів.

Таким чином: пам'ятайте про безпеку харчових продуктів!

Не беріть в подорож салати, кондитерські вироби з кремом, паштети та швидкопсувні продукти.

Що взяти в подорож? Печиво, горіхи, сухофрукти, хліб, запечене м'ясо (його з'їсти першим!), банан, яблуко! І, звісно, антисептик для рук!


Kommentare


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page