top of page

На Львівщині стартував проєкт «Здорові зуби та постава школяра»

Щоб створити безпечне освітнє середовище, зберегти здоров’я і попередити порушення постави, захворювання зубів та ЛОР-органів серед школярів Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб спільно з Департаментом освіти і науки ЛОВА, Департаментом охорони здоров’я ЛОВА, Львівським національним медичним університетом імені Данила Галицького, КНП ЛОР «Клінічний центр дитячої медицини» започаткували проєкт «Здорові зуби та постава школяра».



Провели оцінку структури зубощелепних аномалій, стану твердих тканин зубів, стану тканин пародонта, гігієнічного стану порожнини рота, стану вуха, горла і носа, оцінка ризику виникнення сколіозу та інших патологій хребта серед учнів 1, 6, 9 класів у десяти закладах освіти Львівщини.

Загалом заплановано у межах проєкту охопити оглядом 75 класів та понад 1500 учнів.

13-го лютого наша ініціатива стартувала у Ліцеї №38 Львівської міської ради.

Лікарі–ортодонти, оториноларингологи та ортопеди провели огляд учнів 1-го, 6-го і 9-го класів.

Фахівці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели 36 замірів освітлення у 9-ти класах, зважили рюкзаки  учнів та визначили індекс маси тіла учнів.

За результатами обстежень для кожного класу сформовано «Листки здоров’я».

Учні та вчителі отримали корисну інформацію про облаштування робочого місця школяра, організацію режиму навчального процесу. Також навчили їх робити вправи для зняття стомлення з плечового поясу.

Лікарі-стоматологи провели майстер-клас з правил чищення зубів та користування зубною щіткою.


Батькам надано рекомендації лікарів за результатами огляду.


Це лише початок. Далі буде.


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page