top of page

На підприємстві в Городку лікарі розповідали про щеплення. Охочі могли вакцинуватися проти дифтерії та правця

У повсякденному житті ми рідко замислюємося про ризики інфекційних хвороб та не відчуваємо їх небезпеки. А небезпека завжди поруч, і єдиний спосіб бути завжди напоготові, щоб дати відсіч, – це вакцинація.

В Україні держава гарантує захист від 10-ти інфекційних хвороб і існує спеціальний Календар профілактичних щеплень, який визначає: від яких хвороб і коли варто вакцинуватися. І не лише для дітей!



Саме про це розповідали лікарі Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб в рамках проєкту «Вакцинуйся від хвороб, щоб не вразив нас мікроб!» на Дочірньому підприємстві «САН ГАРДЕН», що у місті Городок.

Участь у заході взяли майже 150 працівників компанії.


Оксана Кунинець, керівниця проєкту:

 “Дорослим слід отримувати щеплення від дифтерії та правця 1 раз у 10 років. Чому? Захист організму з часом слабшає, а готовність до зустрічі з мікробами повинна бути завжди. Якщо ж одержали травму, то слід позачергово звернутися до лікаря, який не лише попрацює з травмованою ділянкою, а і прийме рішення: чи потрібне позачергове щеплення. Чи можуть бути реакції після щеплення? Так, почервоніння в місці введення і незначний набряк."

Мобільна виїзна бригада КНП "Городоцький центр первинної медико-санітарної допомоги" одразу провакцинувала 22 охочих, які прийняли рішення подбати про себе.

Оксана Михайлишин, менеджерка з персоналу Дочірнього підприємства “САН ГАРДЕН”:

 “Це справді важливо, ми завжди раді таким заходам, щоб люди ознайомлювалися. І дбали про своє здоров’я. Я сьогодні вакцинувалася. Дякую, що організували таку зустріч і ми мали можливість вакцинуватися”.

Назар Карапінка, начальник матеріально-технічного постачання Дочірнього підприємства “САН ГАРДЕН”:

 “Радий, що в країні така інформаційна кампанія відбувається. Не знаю, за яких обставин я би згадав, що потрібно вакцинуватися. А коли нас інформують, то більшість захоче провакцинуватися. Під час зустрічі наголосили: якщо більшість людей будуть вакциновані, то це, відповідно, здорова компанія - здорова країна!”

Наша мета – захистити суспільство шляхом вакцинації на 95% – тоді ми будемо говорити про колективний імунітет.

Дякуємо керівництву Володимир Ременяк Городоцька територіальна громада  за розуміння та підтримку ініціативи.

Матеріал підготовлено у рамках проєкту Український католицький університет UCuniversity (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF Ukraine та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) UNICEF  або уряду Бельгії.




29 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page