top of page

На Самбірщині відбулася друга медична конференція «Спринівські читання»

Рік тому у селі Сприня, що на Самбірщині, фахівці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України започаткували медичні конференції за підтримки Департаменту охорони здоров’я Львівської ОВА та ЛНМУ імені Данила Галицького.

До участі запрошуються лікарі загальної практики сімейної медицини Самбірщини, лікарі-епідеміологи, керівники відокремлених структурних підрозділів Центру контролю, а також представники громад, зацікавлені у розбудові системи громадського здоров’я.


Для чого започаткували «Спринівські читання»? – Розповіла Наталія ІВАНЧЕНКО, генеральна директорка Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України.

«Для того, щоб поширювати знання, для того, щоб ми працювали єдиною мультидисциплінарною командою фахівців із профілактики і фахівців клінічної медицини. Для того, щоб не допускати виникнення тих хвороб, яких ще нема та не допускати загострень чи ускладнень тих, які вже є. Для того, щоб зменшити ризики виникнення і розповсюдження як інфекційних, так і неінфекційних хвороб.»

«Коли співпрацюють фахівців Львівського національного медичного університету імені Данила Галицького, Департаменту охорони здоров’я ЛОДА та Центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України – результат завжди вражаючий!» – додала Ольга ВОРОЖБИТ, доцент кафедри інфекційних хвороб Львівського національного медичного університету ім. Д.Галицького.


Теми медичної конференції «Спринівські читання – 2023»:

Антибіотикорезистентність та адміністрування антимікробних препаратів.

Профілактика, діагностика і лікування вірусних гепатитів.

Поводження з медичними відходами.

Клінічні прояви рідкісних гельмінтозів та як їх діагностувати та лікувати.

Як спонукати людей до здорового харчування?


«А головне – ми створили середовище небайдужих медичних працівників, які готові вчитися, ділитися знаннями, ініціювати різноманітні заходи, щоб обстежити чимбільшу кількість людей, донести до них свої знання, адже мета у нас одна –

#МиПрацюємоЩобВиБулиЗдорові» – наголосила Наталія Іванченко.


16 переглядів0 коментарів

Коментарі


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page