top of page

Нас чують — і вакцинуються!


Так можна описати зустрічі фахівців Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб із мешканцями Сколівської громади у межах проєкту «Почуй мене і захисти!» Завдяки співпраці зі Сколівською міською радою Львівської області, за підтримки її голови – Миколи Романишина, лікарі Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб спілкуються з мешканцями сіл Сколівщини. Упродовж тижня лікарі Центру зустрічалися з мешканцями сіл Труханів, Крушельниця, Корчин, Підгородці, Сопіт, Урич, Ямельниця. Розповідаємо про вакцинацію, про ризики інфекцій, про загрозу для здоров'я та життя для нещеплених. Відповідаємо на запитання і пояснюємо, як діє вакцина та чому необхідно дотримуватися Календаря щеплень, зокрема і дорослим.


Нагадуємо, чим небезпечні такі хвороби, як дифтерія і правець, і чому кожні 10 років проти них важливо щепитися. Мар'яна Гончар, завідувачка відділу імунопрофілактики Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб:  «У рамках проєкту «Почуй мене і захисти!» ми спілкуємося про щеплення і важливість вакцинації проти дифтерії і правця дорослого населення з жителями сіл. Люди — відкриті, хочуть спілкування і інформації. І тому дуже багато людей вирішують щепитися. А вакцинальна бригада одразу вакцинує людей, яким це належить зробити за Календарем щеплень».

Ольга Гресь, лікарка-епідеміологиня Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб:  «Люди зацікавлені! Це видно по очах. Вони багато ставлять запитань. Після отриманої інформацію кажуть: «Мені треба зробити щеплення! І досить багато сьогодні пішли на вакцинацію! Тому я вважаю, чудовий сьогодні був виїзд у громаду».  Віра Андрейків, староста сіл  Підгородці, Сопіт, Урич Сколівської міської ради Львівської області:  «Прищепилася сама і іншим рекомендую! Враховуючи ті реалії під час війни, є ймовірність ширення Україною інфекцій, тому щеплення є необхідним!

Сьогодні був успішний захід. Ваші фахівці досить зрозумілою мовою пояснили про проблеми, які можуть виникнути у нещепленої людини. Багато мешканців виявили бажання щепитися від правця і дифтерії. А заохочувальні подарунки стали приємним моментом!»  Ті, хто вирішив вакцинуватися, отримує чашку з написом "Почуй мене і захисти!" Наталія Солонинка, директорка закладу дошкільної освіти, мешканка села Підгородці:  «Я завжди підтримую вакцинацію. Це — додатковий захист! На жаль, ми живемо в такому світі, що хвороби є. А вакцинація дає нам можливість бути здоровими, принаймні меншою бідою обійтися! Такі зустрічі доцільно проводити частіше. У людей часом упереджене ставлення до вакцинації, якісь надумані міфи, тому чекаємо ще. Сьогодні провакцинувалася і отримала таке гарне горнятко з милою картинкою. І напис: «Почуй мене і захисти!» підтверджує, що майбутнє — у наших руках!»  Проєкт «Почуй мене та захисти!» триває за підтримки UNICEF Ukraine та Українського католицького університету UCuniversity. #почуй_мене_і_захисти  #МиПрацюємоЩобВиБулиЗдорові

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page