top of page

Перетворимо миття рук з милом з корисної ідеї на звичку!

Всесвітній День чистих рук відзначається щороку 15 жовтня за ініціативою Організації об’єднаних націй та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ).

Фахівці відділу антимікробної резистентності та інфекційного контролю Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб навчали школярів правильно мити руки, піклуватися про їх чистоту та безпеку.

Чому це важливо для учнівської молоді? Навчаючи дітей, ми можемо впливати на формування культури поведінки!


Звичка правильно і часто мити руки буде сприяти зниженню кількості та запобіганню поширеності інфекційних хвороб! За даними ООН, щорічно від цих хвороб помирає близько 3,5 мільйонів дітей!

Важливо не тільки виховати звичку мити руки, а й навчити робити це правильно і дати розуміння, чому це важливо!

Коли треба мити руки? коли прийшли з вулиці; після відвідування туалету; перед прийомом їжі; після контакту з тваринами; після кашлю та чхання; якщо руки видимо брудні.

Вологі серветки, зокрема просякнуті антисептиками, не замінюють миття рук, а лише зменшують кількість видимого бруду!

Як правильно мити руки? змочити руки теплою або прохолодною проточною водою; закрити кран та нанести мило; намилити руки так, щоби піна покривала кисті рук повністю; потерти поверхні рук: зовнішню і внутрішню поверхню кисті, великі пальці, кінчики пальців та між пальцями; ретельно ополоснути руки, щоби залишки мила не спричиняли подразнення шкіри. Загалом миття рук має тривати 40–60 секунд просушити руки особистим рушником.


Лілія Михайлів Галина Бойківська Галина Тетерко Hristina Solovey



Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page