top of page

Поглиблюємо знання, вдосконалюємо навички та відпрацьовуємо дії груп швидкого реагування у разі біологічної небезпеки

Під час наради керівників відокремлених структурних підрозділів та їх резерву Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб відбулося навчання «Готовність, реагування та ліквідація наслідків надзвичайних ситуацій біологічного характеру».


Генеральна директорка Центру Наталія Іванченко Nataliya Ivanchenko Timko наголосила на актуальності знань про біологічні загрози у воєнний час.

Упродовж заходу розглянули такі теми:

🔹Сфера застосування Міжнародних медико-санітарних правил (ММСП) та регіональна стратегія реагування на надзвичайні ситуації - заступниця генерального директора Центру Марія Озірковська.

🔹Готовність та реагування на надзвичайні ситуації біологічного характеру - завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Ірина Куліш.

🔹Відбір проб з об'єктів довкілля та транспортування в лабораторію - завідувачка бактеріологічної лабораторії Оксана Лич.

🔹Особливості відбору та транспортування зразків для дослідження методом ПЛР - мікробіолог вірусологічної лабораторії - Юлія Підкович.

🔹Демонстрація використання швидких тестів для виявлення біологічних агентів - завідувачка лабораторії особливо небезпечних інфекцій – Оксана Семенишин.

Виконували симуляційні завдання та відпрацювали свої дії у групах за запропонованими сценаріями реагування на біологічні загрози.


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page