Продовжуємо розповідати про Здорове харчування. Сьогодні про безпечні гриби. Зокрема, печериці!!! Вони не лише безпечні, а і корисні. Чому? Бо вирощуються спеціально в штучних умовах та продаються у магазинах, базарах та супермаркетах.
У 1 чашці печериць, а це приблизно 96 г міститься:
Вода 89 г
Вуглеводи 3 г
Білок 1 г
Клітковина 1 г
Селен 16 % денної норми
Фосфор 12 % денної норми
Фолієва кислота 4 % денної норми
Магній 9 г
Кальцій 3 г
вітаміни групи В, С, вітамін D, залізо, цинк , йод, калій.
Калорійність печериць становить 22 ккал на 100 г.
У печерицях високий вміст антиоксидантів, селену та вітаміну С , які допомагають запобігти збільшенню ризиків розвитку серцевих захворювань.
Одним із специфічних типів полісахаридів, які містять печериці - є бета-глюкан. Він змушує нашу імунну систему активувати макрофаги та природні клітини-кілери, які захищають організм від інфекцій, шкідливих організмів і хвороб,.
Крім того, печериці забезпечують більший вміст білка, ніж більшість овочів, що також буде корисно, якщо ви дотримуєтеся рослинної дієти, оскільки вони допоможуть вам збільшити споживання білка.
До речі, Шампіньйони і печериці - це ті самі гриби! Різниця лише в перекладі!
Печериці входять до складу різноманітних дієт і належать до ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ!!!!!
Бережіть себе і рідних!
Comments