top of page

Про безпечні гриби. Зокрема, печериці!!!

Продовжуємо розповідати про Здорове харчування. Сьогодні про безпечні гриби. Зокрема, печериці!!! Вони не лише безпечні, а і корисні. Чому? Бо вирощуються спеціально в штучних умовах та продаються у магазинах, базарах та супермаркетах.


У 1 чашці печериць, а це приблизно 96 г міститься:

Вода 89 г

Вуглеводи 3 г

Білок 1 г

Клітковина 1 г

Селен 16 % денної норми

Фосфор 12 % денної норми

Фолієва кислота 4 % денної норми

Магній 9 г

Кальцій 3 г

вітаміни групи В, С, вітамін D, залізо, цинк , йод, калій.


Калорійність печериць становить 22 ккал на 100 г.

У печерицях високий вміст антиоксидантів, селену та вітаміну С , які допомагають запобігти збільшенню ризиків розвитку серцевих захворювань.

Одним із специфічних типів полісахаридів, які містять печериці - є бета-глюкан. Він змушує нашу імунну систему активувати макрофаги та природні клітини-кілери, які захищають організм від інфекцій, шкідливих організмів і хвороб,.

Крім того, печериці забезпечують більший вміст білка, ніж більшість овочів, що також буде корисно, якщо ви дотримуєтеся рослинної дієти, оскільки вони допоможуть вам збільшити споживання білка.

До речі, Шампіньйони і печериці - це ті самі гриби! Різниця лише в перекладі!


Печериці входять до складу різноманітних дієт і належать до ЗДОРОВОГО ХАРЧУВАННЯ!!!!!

Бережіть себе і рідних!


Yorumlar


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page