top of page

Про небезпеку таких інфекційних хвороб, як дифтерія та правець, і чому дорослим людям необхідно отримати щеплення

Понад 150 мешканців Городоччини долучилися до активностей «Містечка здоров’я», що провели фахівці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб  у рамках проєкту «Вакцинуймось від хвороб, щоб не вразив нас мікроб!». 

У закладі загальної середньої освіти №3 міста Городка фахівці центру розповідали для старшокласників, батьків та працівників школи про небезпеку таких інфекційних хвороб, як дифтерія, правець, та чому дорослим людям варто отримати щеплення. Лікарі роз'яснили, що вакцинація (повторна вакцинація) від дифтерії та правця не гарантує імунітету упродовж життя, тому потрібна ревакцинація кожні 10 років.   

Під час зустрічі фахівці розвінчували міфи щодо вакцинації; пояснювали: як працює вакцина, які умови її зберігання.


“Наше завдання - просто і доступно інформувати підлітків, їхніх батьків та освітян про важливість щеплень взагалі,  проти дифтерії та правця, зокрема. - розповідає

Оксана Кунинець, керівниця проєкту “Вакцинуймось від хвороб, щоб не вразив нас мікроб”. -  У Городоцькій громаді рівень охоплення ревакцинацією серед дорослих від цих інфекцій  лише 40%. Тому ми інформуємо, пояснюємо, відповідаємо на запитання. А ще створюємо умови для проведення вакцинації спільно з мобільними вакцинальними бригадами. І такий підхід вже спрацьовує! Так, школярі, відповідаючи на запитання під час інтерактивної гри, показали добру обізнаність про вакцинацію. А ще, упродовж лютого завдяки нашим активностям вакцинувалися 18 учнів 16-ти років та 28 дорослих. Деякі вирішують щепитися після наших зустрічей. Тож це мотивує! Наші активності  тривають.”  



Леся Калитчак, директорка Городоцького закладу загальної середньої освіти №3 І-ІІІ ст. імені Героя України Івана Бльока: 

“Дуже багато людей сьогодні прийшли на зустріч. У такий спосіб можна донести до всіх, що вакцинація - важлива для всіх учасників освітнього процесу. І багато хто сьогодні змінив свою думку і упереджене ставлення до щеплень.”  


Богдан Труба, 16 років, учень 11-го класу Городоцького ЗЗСО №3: “Вакцинуватися - не страшно. Сьогодні мені зробили щеплення проти дифтерії та правця. До того ж я знатиму, що вакцинуватись від цих хвороб потрібно кожні  10 років.” 


Під час зустрічі учні отримали книжку «Лілі, яка потоваришувала з вірусами” та пам'ятку-календар профілактичних щеплень України.



Матеріал підготовлено у рамках проєкту Українського Католицького Університету (УКУ) за підтримки Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) та уряду Бельгії. Матеріал представляє позицію авторів і не обов’язково відображає позицію УКУ, Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) або уряду Бельгії.



11 переглядів0 коментарів

Останні пости

Дивитися всі

Opmerkingen


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page