top of page

Проект USAID «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні»

У Львівській області вже зроблені перші кроки і напрацьований проект наказу обласного рівня. Деталі сьогоднішнього обговорення.


Дуже цікава і продуктивна зустріч відбулася сьогодні у Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб за участі керівництва та фахівців ОЦКПХ, представника фтизіатричної служби області та фахівців проекту USAID Ukraine - USAID Україна «Підтримка зусиль у протидії туберкульозу в Україні».

Проект пропонує нашим партнерам технічну допомогу у вирішенні актуального нині завдання — налагодження співпраці трьох служб (ПМСД, ЦКПХ, фтизіатрична) щодо відстеження та обстеження осіб, які перебували в контакті з хворим на туберкульоз, як то регламентує Наказ МОЗ України від 09.03.2021 № 406.

В області вже зроблені перші кроки і напрацьований проект наказу обласного рівня. Сьогоднішнє обговорення перешкод, прогалин і потреб для продовження роботи та розроблення зручних і зрозумілих алгоритмів дій кожної служби завершилося результативно. Були визначені першочергові завдання, які необхідно виконати до проведення кількох навчальних семінарів у грудні 2023 року - січні 2024 року для представників трьох служб обласного рівня і, відповідно, фахівців районного рівня (з визначених ОТГ).

Проект надаватиме необхідну допомогу, щоб підтримати фахівців в області, які зможуть дати старт успішній співпраці.

Чим вимірюється цей успіх? Кількістю виявлених і обстежених контактних осіб на одного індексного пацієнта. Цим раніше і більше виявляємо та лікуємо, тим швидше перериваємо шлях розповсюдження інфекції.

А ще експерти проекту готові надавати допомогу ЦКПХ, за потреби, у розбудові спроможності для діагностики та лікування ТБ інфекції на основі запиту МОЗ. Досвід ми накопичили чималий.


Хочемо подякувати керівництву та фахівцям Львівського ОЦКПХ за ентузіазм, відкритість, готовність діяти, щоб досягти успіху. Крокуємо разом!

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page