top of page

Проєкт "Кожна школа — здорова школа" триває!

Фахівці Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб провели онлайн-зустріч із школярами про здорові звички на щодень. Наголос на тому — як учню зберегти зір та правильну поставу!

Ось прості речі на щодень від фахівців Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб Ольги Брезецької, заступниці гендиректора Центру та Інни Уварової, лікарки із загальної гігієни.

Надмірне та безперервне користування гаджетами дуже шкодить зору.

☛ Тому робіть перерви кожні 20 хв та переводьте зір з близької дистанції (наприклад, телефону) на далеку (подивитися у вікно);

☛ обмежте тривалість роботи за комп’ютером;

☛ почергово читайте електронні та друковані книги.

Для підтримання гостроти зору вживайте їжу багату антиоксидантами, зокрема продукти, що містять багато вітамінів А, Е і С: чорниця, морква, гарбуз, цибуля та часник.

Виконуйте вправи для зору щонайменше 2-3 рази на день після занять із застосуванням електронних пристроїв.


Щоб запобігти формуванню неправильної постави: ☛ сидіть рівно за робочим столом; ☛ ходіть так, щоби спина була пряма; ☛ повноцінно харчуйтеся; ☛ правильно носіть рюкзак; ☛ щодня гуляйте на свіжому повітрі та займайтеся фізичною активністю! Проєкт реалізується за підтримки Бюро ВООЗ в Україні та Швейцарії. ВООЗ рекомендує для дітей та підлітків 5-17 років: ☛ 1 година/день фізичних вправ; ☛ 3 рази/тиждень вправи на розвиток скелетно-м’язових тканин; ☛ обмежувати час сидіння, особливо, якщо це час для відпочинку. #КожнаШкола_ЗдороваШкола #МиПрацюємоЩобВиБулиЗдорові




7 переглядів0 коментарів

Comentários


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page