top of page

Рак простати входить у п’ятірку хвороб, які є головними причинами смертності серед чоловіків

У листопаді у світі триває щорічна акція Movember або ж “Вусопад”, коли чоловіки протягом місяця відпускають вуса та бороди, щоб привернути увагу до проблем чоловічого здоров’я.

Центр громадського здоров’я долучається до ініціативи та починає цикл матеріалів на сайті про чоловіче здоров’я, де першою темою буде рак простати.

Декілька фактів про небезпечне захворювання:

Рак простати входить у п’ятірку хвороб, які є головними причинами смертності серед чоловіків.

Простата (передміхурова залоза) — це невелика залоза у формі волоського горіха. Вона виробляє насінну рідину, що живить та транспортує сперматозоїди. Рак простати — злоякісне новоутво-рення, що розвивається з епітелію передміхурової залози.

Якщо рак простати виявити на ранній стадії, коли він росте лише у передміхуровій залозі, то є великі шанси на успішне лікування.


Серед факторів ризику: вік (найчастіше цей вид раку зустрічається в чоловіків, старше 50 років), сімейний анамнез (якщо у близьких родичів був рак простати (батько, брат тощо) або в родині є гени, що підвищують ризик розвитку раку грудей, ожиріння, расова приналежність (представники негроїдної раси хворіють на рак простати значно частіше).


Повний матеріал читайте на сайті за посиланням: https://bit.ly/3FCEBY2

Comments


bottom of page