top of page

Результати моніторингу води питної нецентралізованих водозаборів на Львівщині

У серпні 2024 року Львівський обласний центр контролю та профілактики хвороб провів лабораторні дослідження проб питної води з 90 контрольних точок нецентралізованих джерел водопостачання.

Дослідження проводилися за окремими санітарно-хімічними показниками, зокрема, за органолептичними показниками, рН, амоній, нітрити, нітрати.

Усього було досліджено 180 проб води за санітарно-хімічними та мікробіологічними показниками. В результаті не відповідали вимогам за санітарно-хімічними показниками – 3,3% проб, за санітарно-мікробіологічними показниками – 10,0% проб.

За результатами проведених досліджень були виявлені відхилення нормативних вимог ДСанПіН 2.2.4.171-10 «Гігієнічні вимоги до води питної призначеної для споживання людиною»:


• м.Львів – із досліджених проб питної води з 15 джерел - в 2-х пробах встановлено невідповідність по запаху та каламутності та в 12-ти пробах – виявлені загальні коліформні бактерії та в 2-х пробах - E.coli;

• с.Давидів, Львівський район - із досліджених проб питної води з 3-х джерел - у одній пробі виявлені загальні коліформні бактерії;

• смт.Меденичі, Дрогобицький район – із досліджених проб питної води з 4-х джерел - у одній пробі виявлені загальні коліформні бактерії, E.coli;

• м.Мостиська – із досліджених проб питної води з 3-х громадських криниць - у одній пробі води виявлені нітрати (перевищення в 1,5 рази);

• с.Миколаїв та с. Звенигород, Львівський район – із досліджених проб питної води з 5-и громадських криниць - у 3-х пробах виявлені нітрати (перевищення в 1,5 -2 рази) та в 4-х - загальні коліформні бактерії.


За фактами виявлених відхилень якості питної води інформовані органи влади та територіальні підрозділи ГУ Держпродспоживслужби у Львівській області.

3 перегляди0 коментарів

Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page