Сальмонельоз - інфекційне захворювання, яке викликає бактерія роду Salmonella. Інкубаційний період триває від 6 годин до 3-х діб. Проявляється підвищенням температури тіла, блювотою, діареєю, болем у животі. Заразитися сальмонельозом можна через інфіковану їжу, іноді через воду. Найчастіше захворювання виникає в результаті споживання інфікованого м'яса, риби, птиці, яєць, молока. Для знищення бактерій необхідна правильна термічна обробка харчових продуктів. Щоб не захворіти, потрібно: дотримуватися правил особистої гігієни перед приготуванням та вживанням їжі, вживати лише безпечну воду (бутильовану або кип'ячену), вживати продукти після термічної обробки, створити належні умови зберігання продуктів - готові продукти відокремлювати від сирих тощо. Ситуацію щодо двох спалахів гострих кишкових інфекцій у Львові станом на 20 червня 2023 року коментує ІРИНА КУЛІШ – завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки Львівського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України
top of page
bottom of page
Comentários