top of page

Спеціальне холодове обладнання для зберігання вакцин оновлено на 95%

Сучасне холодове обладнання дозволяє забезпечити повний цикл вакцинації населення та наблизити послуги з імунізації до кожного українця незалежно від місця перебування чи тимчасового проживання.

Це системна програма з переоснащення Міністерство охорони здоров'я України з урахуванням стандартів “холодового ланцюга”, яка на рівні ідеї з'явилась ще в часи пандемії COVID-19 і на втілення якої не вплинули воєнні виклики. Зараз це потужна працююча система якісного зберігання вакцин, навіть у разі "блекауту".

"Як вона працює і у чому цінність нових холодильників для людини?" - найчастіше питання, яке ставлять журналісти.

Це забезпечує безперебійну наявність вакцин на рівні пунктів щеплень в областях. І кожен українець, прийшовши на вакцинацію, може бути впевнений у якості вакцини та умовах її зберігання.

Зараз на рівні країни замінено 95% холодового обладнання: холодильників та морозильних камер, починаючи від складів національного рівня до створення чи ремонту таких холодових кімнат на рівні обласних Центрів контролю та профілактик хвороб (ЦКПХ). Сучасне обладнання відповідає стандартам World Health Organization (WHO).

Завершується оновлення холодового обладнання в деяких закладах охорони здоровʼя, а у наступному році планується створення міжрайонних складів у кількох областях.

Автомобілі оснащені рефрижераторами, в яких розвозять вакцину та які дозволяють підтримувати необхідний температурний режим під час транспортування з моменту відвантаження до доставлення.

Переобладнання відбувається в рамках спільних проєктів зі World Bank Ukraine та співпраці з міжнародними партнерами UNICEF Ukraine та World Health Organization Ukraine.

Усе це дозволяє забезпечити повний цикл вакцинації населення та наблизити послуги з імунізації до кожного українця незалежно від місця перебування чи тимчасового проживання. Це вклад у здорове майбутнє кожного з нас!


Міністерство охорони здоров'я України

Центр громадського здоров’я України

Спільні зі Світовим банком проєкти МОЗ України











留言


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page