top of page

Сіль під контролем: харчові звички та обізнаність працівників Львівського центру контролю та профілактики хвороб

Минулого тижня на "шпальтах" наших ґаджетів зустрічалось багато інформації про сіль. Адже у світі відзначався «Всесвітній тиждень обізнаності про солі».

З цієї нагоди серед працівників Львівського центру контролю та профілактики хвороб було проведено опитування щодо харчових звичок та відомостей про вплив солі на здоров’я.

Участь у ньому взяли 228 працівників, і результати дали змогу глибше зрозуміти звички споживання солі.

Результат опитування:

• 88% респондентів знають про рекомендовану норму споживання солі – не більше 5 грамів на добу.

• Також 88% працівників обізнані про «приховану сіль» у продуктах харчування (хліб, ковбасні вироби, консерви, соуси, сири).

• Звички досолювати приготовлені страви: 39.5% досолюють їжу, 25% ніколи цього не роблять, а 8% завжди додають сіль до готових страв.

• У 50% працівників сільничка відсутня на столі під час прийому їжі (Дуже хороша звичка. Адже, недарма кажуть, хочеш позбутися звички досолювати їжу, – забери сільничку зі столу. Це вже перший крок до здорового способу життя!)

• Споживання продуктів із високим вмістом солі: 76% інколи вживають такі продукти, і лише 4% ніколи їх не споживають.

• Замінники солі: 64% працівників використовують лимонний сік, спеції чи зелень замість солі.

• Йодована сіль: всі респонденти (100%), знають про користь йодованої солі і 89% її споживають.

Результати свідчать про високий рівень обізнаності працівників, але все ж не зупиняємось на досягнутому і працюємо й надалі над підвищенням обізнаності про здорове харчування та впровадження профілактичних програм для зміцнення здоров’я.

А які ваші рецепти здорового харчування?

Якщо маєте бажання поділитися історіями про те, як ви змінили свій раціон для зниження споживання солі, запрошуємо до обговорення в коментарях

Comments


bottom of page