top of page

Тарілка здорового харчування

Продовжуємо розповідь про Українську тарілку здорового харчування.

Четвертий сектор – це цільнозернові продукти.

- Саме ЦІЛЬНО зернові, тобто продукти з цільного зерна, яке містить зародок, і оболонку, в яких залишаються корисні для нас речовини. В першу чергу, це різноманітні крупи.

- У цьому ж сегменті знаходяться хліб та хлібці, але теж бажано цільнозернові, а не просто посипані зверху зернятками.

- Також макаронні вироби – теж з цільного зерна або з твердих

сортів.

- Тут опинилися горіхи та насіння, про які

теж не варто забувати у щоденному раціоні.

- Скільки ж потрібно їсти цільних злаків щодня (це і каші, і хліб разом)?

Бажано вживати 70 грамів цільних злаків для жінок та 90 грамів – для чоловіків.


7 переглядів0 коментарів

Komentáře


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page