top of page

Триває Європейський тиждень громадського здоров'я

Піклуйтеся про себе, дбайте про тих, хто поряд із вами, будьте добрими до себе і до них. Тільки так збережемо себе та один одного і зможемо відбудувати нашу країну після перемоги!

1. Дотримуйтеся принципів збалансованого харчування.

Споживання збалансованої за кількістю нутрієнтів їжі є важливим чинником збереження здоров'я. Включайте в раціон різноманітні продукти: свіжі фрукти та овочі, цільні злаки, білкову їжу та помірну кількість здорових жирів. Спробуйте уникати їжі швидкого приготування та продуктів із високим вмістом цукру, солі та жирів.

2. Будьте фізично активними!

Регулярна фізична активність є важливим елементом здорового способу життя. Спробуйте приділяти фізичним вправам щонайменше 30 хвилин на день. Це може бути, наприклад, ходьба, біг, плавання, будь-яка інша активність, що вам подобається. Якщо у вас немає часу на тренування в залі, прості вправи вдома або прогулянки також можуть бути дуже корисними.

3. Дбайте про здоровий сон

Сон відіграє важливу роль у збереженні як фізичного, так і психічного здоров'я. Звісно, налагодити сон під час постійних повітряних тривог, проте спробуйте лягати спати не пізніше 22:00. Подбайте, щоби кімната, де ви спите, була темною та тихою, а ліжко – зручним. Відмовтеся від перегляду телевізора або

використання мобільного телефону безпосередньо перед сном, оскільки це може завадити вам заснути.

4. Відмовтесь від вживання алкоголю та тютюну.

Запам'ятайте: безпечного куріння та безпечної дози алкоголю не існує!

5. Турбуйтеся про власний психоемоційний стан та якісний відпочинок.

6. Вакцинуйтеся відповідно до Національного календаря щеплень.


Comments


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page