top of page

У Всесвітній День грибників


У жодному разі не збирайте гриби вздовж трас.

Найкраще відправитися на грибний збір в гори чи в ліс, гриби, які виросли в безпосередній близькості від мегаполісу, можуть містити солі важких металів та інші небезпечні для здоров’я речовини. Збирати лише добре відомі гриби та дотримуватися головного правила грибника: «Не впевнений – не бери». Не складати гриби в целофанові пакети, найкраще використовувати для збору плетені кошики або торбинки з натурального матеріалу. Не купувати дикорослі гриби на стихійних ринках або з рук, не вживати такі гриби в гостях.


Як готувати гриби?

Гриби слід готувати не пізніше доби з моменту збору. У свіжому вигляді зберігати їх можна не більше 5-6 годин після збору. Виняток — печериці, лисички. А у холодильнику ж вони можуть зберігатися близько доби.Готуючи страви зі свіжих грибів, дотримуватися відповідної технології: промивання грибів, після чого потрібно замочити на 10-15 хвилин у холодній воді та термічної обробки, наприклад:білі гриби – воду після закипання обов'язково злийте, залийте нову та варіть близько 30-50 хвилин;опеньки – їх треба варити близько 40-60 хвилин;лисички та підосичники варяться 20 хвилин;маслюки та моховики – 25-35 хвилин;підберезники та сироїжки – 30-40 хвилин. Незважаючи на те, що лісові гриби дуже смачні й ароматні, часто деякі сорти можуть бути небезпечними, тому потрібно вибирати тільки ті види, які ви точно знаєте.


Commentaires


Рекомендуємо

Ще немає постів цією мовою
Щойно пости будуть опубліковані, ви побачите їх тут.
bottom of page