top of page

У Всесвітній День грибників


У жодному разі не збирайте гриби вздовж трас.

Найкраще відправитися на грибний збір в гори чи в ліс, гриби, які виросли в безпосередній близькості від мегаполісу, можуть містити солі важких металів та інші небезпечні для здоров’я речовини. Збирати лише добре відомі гриби та дотримуватися головного правила грибника: «Не впевнений – не бери». Не складати гриби в целофанові пакети, найкраще використовувати для збору плетені кошики або торбинки з натурального матеріалу. Не купувати дикорослі гриби на стихійних ринках або з рук, не вживати такі гриби в гостях.


Як готувати гриби?

Гриби слід готувати не пізніше доби з моменту збору. У свіжому вигляді зберігати їх можна не більше 5-6 годин після збору. Виняток — печериці, лисички. А у холодильнику ж вони можуть зберігатися близько доби.Готуючи страви зі свіжих грибів, дотримуватися відповідної технології: промивання грибів, після чого потрібно замочити на 10-15 хвилин у холодній воді та термічної обробки, наприклад:білі гриби – воду після закипання обов'язково злийте, залийте нову та варіть близько 30-50 хвилин;опеньки – їх треба варити близько 40-60 хвилин;лисички та підосичники варяться 20 хвилин;маслюки та моховики – 25-35 хвилин;підберезники та сироїжки – 30-40 хвилин. Незважаючи на те, що лісові гриби дуже смачні й ароматні, часто деякі сорти можуть бути небезпечними, тому потрібно вибирати тільки ті види, які ви точно знаєте.

留言


bottom of page